Vino

Vinogradarstvo je poljoprivredna grana koja se bavi uzgojem europske (domaće, plemenite) vinove loze (Vitis vinifera) i proizvodnjom grožđa. Osim auto kampa Paradiso, obitelj Šaić se može pohvaliti vrhunskim selekcijama bijelog i crnog suhog vina koje se mogu degustirati jednom kad odsjednete u kamp. Sorte koje proizvodi obitelj Šaić su:

-Plavac mali je najznačajnija autohtona sorta grožđa u Hrvatskoj. Otpornost na napade glavnih gljivičnih bolesti je dobra. Bobica je debele kožice i čvrste građe s puno sladoraVino je tamno – rubinaste boje s modrim refleksom, lijepo razvijenog mirisa, krepko je i trpko sa specifičnim okusom. Najbolji vrhunski plavci nastaju na položajima Dingač i Postup na poluotoku Pelješcu, Dobivaju ime položaja ili se nazivaju nekim drugim imenom. Dingač je prvo, a Postup drugo po redu zaštićeno hrvatsko crno vino (1961. odnosno 1967.).

-Rukatac je naziv za bijelu sortu grožđa koja se još naziva i Maraština. To je najzastupljenija sorta bijelog grožđa na poluotoku Pelješcu. U vinu se osjeti okus koji sliči višnji maraski pa je pretpostavka da otuda potječe i ime.

-Postup je vrhunsko crno vino koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali, isključivo s položaja Postup, na južnim padinama poluotoka Pelješca. Poslužuje se na sobnoj temperaturi uz jela od tamnog mesa, divljač, pečenja, zrele sireve, prženu / mariniranu plavu ribu te brodet.